Fredsmøder i Pakistan er kommet dårlig fra start

Et længe ventet fredsmøde mellem Taliban og Pakistans regering fik en dårlig begyndelse tirsdag, da regeringens repræsentanter ikke dukkede op til forhandlingerne på det aftalte tidspunkt.

I forvejen har der været tale om et kaotisk forløb, fordi der var uenighed om, hvem der skulle repræsentere oprørerne under forhandlingerne.

Den pakistanske premierminister, Nawaz Sharif, erklærede i sidste uge overraskende, at han ville give fredsforhandlinger med Taliban endnu en chance.

Meldingen kom på et tidspunkt, hvor der blev fremsat mange spekulationer om en militær offensiv mod Talibans baser i det vestlige Pakistan.

Taliban, der står stærkest i klanområder i grænseområderne til Afghanistan, kæmper for at vælte regeringen i Islamabad og indføre islamisk lovgivning. I de senere tid har bevægelsen dog vist tegn på forhandlingsvilje.

- Vi ankom rettidigt til mødet med regeringen, men den dukkede ikke, siger en af Talibans forhandlere, Maulana Sami ul-Haq, der er synligt vred.

Men han gør det klart, at døren stadig står åben for forhandlinger.

Sharif har for nylig også forsøgt at hjælpe til med at få arrangeret flere møder mellem afghanske embedsmænd og talibanledere i et forsøg på at puste nyt liv i fredsprocessen.

Pakistans rolle i Afghanistan er dog omstridt, og afghanske politikere har længe luftet beskyldninger om, at der er forbindelser mellem efterretningstjenesten i Islamabad og islamisterne i Taliban.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip