Freire truer Rasmussen med sagsanlæg

Michael Rasmussen risikerer at få et brev fra en spansk advokat en af dagene, hvis ikke han trækker en påstand i sin nye bog helt tilbage.

Det er eks-kollegaen Oscar Freire, der er rasende over at blive anklaget for doping i forbindelse med Tour de France i 2007, hvor han ligesom Rasmussen kørte for Rabobank-teamet.

Rasmussen hævder, at hele holdet var dopet ved den lejlighed, og det passer ikke, siger Freire, der kørte med i de seks første etaper det år, inden han måtte trække sig på grund af siddesår.

- Jeg håber, at han kan bevise det, for ellers må jeg handle på det, siger Freire til nyhedsbureauet EFE ifølge as.com.

Freire hævder, at han har været i kontakt med Rasmussen, som forsvarer sig med, at han ikke nævner spanierens navn direkte i bogen. Men det er ikke godt nok for Freire.

- Han kan skrive om sig selv eller om dem, som han har set dope sig, men ikke hele holdet. Det tillader jeg ikke, siger Freire.

EFE har talt med Michael Rasmussen, som angiveligt trækker en smule i land i forhold til sin oprindelige påstand og frikender holdets to spaniere.

Ud over Freire kørte også Juan Antonio Flecha for det hollandske mandskab under Touren i 2007.

- Der var tale om organiseret doping, men det omfattede ikke alle ryttere.

- Jeg har aldrig set Oscar Freire dope sig. Heller ikke Flecha, han vidste heller ikke noget, siger Rasmussen ifølge as.com.

/ritzau/

Dagens Gossip