Frem med skovlen: Her rammer snestormen

Hvis du allerede har pakket vinterjakken, huen og de varme vanter væk, så er det en god ide at finde hele udstyret frem igen.

Fra søndag og hele næste uge bliver det nemlig for alvor koldt.

- I dag skal man ikke særligt langt op i Sverige, før dagens maksimale temperaturer ikke vil nå over frysepunktet. Og da det er her, vi henter luften fra den kommende tid, kan man godt allerede nu klæde sig varmt på, fordi søndagen vil byde på dagsfrost til alle, skriver meteorolog Jesper Eriksen fra DMI.

Og allerede fra i nat vil snevejret ramme den sydøstlige del af Danmark og falde uafbrudt først på søndagen. DMI forventer, at der vil ligge mellem fem og 10 centimeter sne, så med den kraftige vind vil der også komme store problemer med snefygning.

- I resten af landet ventes der søndag at dannes lokale snebyger over Kattegat, og den nordlige del af Bælthavet. Disse snebyger driver ind mod land, hvor de så langsomt vil svækkes. Så der er altså også risiko for sneglatte veje andre steder end i den sydøstlige del af landet, skriver Jesper Eriksen.

Det kan altså være nødvendigt med det tykkeste vinter-udstyr, når både sne og blæst slår sig sammen.

- Temperaturen vil søndag og mandag i dagtimerne falde ned til under frysepunktet. Kombineret med den kraftige blæst vil det komme til at føles som 15-20 minusgrader, siger vagtchef hos DMI Thyge Rasmussen til ekstrabladet.dk.

Men sneen bliver heldigvis ikke liggende længe. I næste uge kommer temperaturen nemlig op omkring to til tre grader om dagen.

Det er dog langt fra tegn på forårsvejr.

- Vores prognoser viser, at der er et spinkelt håb for, at foråret vender tilbage i næste weekend, men danskerne skal nok vænne sig til tanken om, at der kan gå endnu længere før vi igen ser noget der nærmer sig tocifrede temperaturer, siger Thyge Rasmussen til ekstrabladet.dk

 

Dagens Gossip