Fremad Amagers nye bagmænd står frem

Siden har den populære arbejderklub, der har fostret spillere som Frank Arnesen, Søren Lerby, Ivan Nielsen og Henrik Andersen, gemt sig længere nede i divisionerne.

Men nu skal det være slut. Mediekoncernen F3 går ind i Fremad Amager med store planer om at genrejse den traditionsrige klub. Den nyhed kunne BNB afsløre i går.

Nu står en af hovedpersonerne bag projektet, John Petterson, frem og fortæller om idéerne bag entréen i en af Københavns mest traditionsrige foreninger.

- Konceptet, vi har på tegnebrættet, er lavet i fællesskab og samarbejde med boldklubben. Der er ikke som sådan tale om en overtagelse. Vi bringer nogle kompetencer ind, som forhåbentlig kan bringe klubben langt, siger John Petterson.

Konceptet er allerede godkendt af Fremad Amagers bestyrelse, men først den 24. oktober tager klubbens medlemmer på en ekstraordinær generalforsamling stilling til, om projektet også får endegyldig starttilladelse. Vendes tommelfingeren op kan F3 – med den tidligere sportsdirektør hos Viasat, Flemming Kjellerup, i spidsen – præsentere et setup ud med et stort navn i den sportslige ledelse.

Brøndbys tidligere sportschef, Ole Bjur, får samme titel i ’det nye Fremad Amager.

- Ole Bjur bliver sportschef, og jeg bliver selv direktør. Desuden bliver Dan Hammer (kommende direktør for Københavns kommende multiarena med et stort Fremad Amager-hjerte, red.) en del af projektet. Han har en forretningsmæssig forståelse, som kan hjælpe os, og så er han amagerkaner, fortæller John Petterson.

Netop den lokale forankring har altid været af allerhøjeste vigtighed i Fremad Amager, og det vil fortsætte, lover John Petterson, der til gengæld ikke vil love hverken guld eller grønne skove.

- Vi har hverken papkasse eller millioner med. Nu skal vi – i samarbejde med den eksisterende boldklub – opbygge et brand og udløse det store uforløste potentiale, som er her på øen, hvor klubben i forvejen har nogle fantastiske og unikke fans, fastslår han.

Fremad Amagers nye projekt har fået en sportslig håndsrækning, allerede inden det har set dagens lys.

Klubben har fået en flot sæsonstart med syv sejre i 10 kampe. Amagerkanerne er derfor nummer tre i 2. division øst. Blot tre point fra førstepladsen, der udløser oprykning til 1. division.

Dagens Gossip