Fremadstormende bordtennisspiller er udtaget til OL

Jonathan Groth er sprunget 100 pladser frem på verdensranglisten det seneste år. Nu er bordtennisspilleren også udtaget til sit første OL.

Groth satte en tyk streg under sit talent ved at sikre Danmark en af ti OL-billetter ved en kvalifikationsturnering i Halmstad i april i skarp konkurrence med gode spillere fra den europæiske elite.

Som ventet blev han derfor indstillet af Dansk Bordtennis Union til OL-deltagelse, som Danmarks Idrætsforbund (DIF) tirsdag valgte at honorere med en officiel billet til legene.

Resultaterne har bragt ham frem til en placering som nummer 35 på den seneste verdensrangliste.

- Både fysisk og mentalt var OL-kvalifikationsturneringen den hårdeste, jeg har spillet. Jeg vidste, at jeg kunne slå højere rangerede spillere. Men jeg skulle slå flere i træk, samtidig med at jeg skulle gennem et gruppespil inden.

- Da det lykkedes, var det en kæmpe forløsning at vise, at OL-billetten er en, jeg selv vinder. Det er ikke kun via ranglisten. Jeg har selv slået mine konkurrenter for at tage billetten, siger Groth i en pressemeddelelse.

23-årige Groth, der de sidste fem år har boet og trænet i Tyskland, har tidligere fokuseret for meget på, at han ville vinde i stedet for hvilken præstation, der skulle til, for at han kunne vinde.

- Jeg har længe kunnet mærke, at jeg havde en masse i mit spil. Tidligere følte jeg måske, at jeg ikke rigtig kunne komme ud med det og få det bedste ud af det i kampe, i forhold til hvad jeg kunne til træning.

- Det sidste år er jeg blevet lidt mere afslappet i kamp og har fået mere selvtillid. Og så er det gået virkelig godt, siger Groth.

Vendepunktet kom efter et nederlag i første runde ved European Games sidste år. Groth var træt af at tabe.

Siden er det lykkedes ham at justere på sine mentale evner i tæt samarbejde med Team Danmarks sportspsykolog Jakob Hansen.

- Jonathan Groth har været gennem en virkelig imponerende udvikling det seneste år, hvor han er avanceret 100 pladser på verdensranglisten.

- Det bliver spændende at følge ham til hans første af forhåbentlig mange olympiske lege, siger DIF's chef de mission for OL-holdet, Morten Rodtwitt.

For at få god sparring vil Groth træne med de bedste spillere fra Sverige, Storbritannien og Frankrig frem mod den olympiske bordtennisturnerings start 6. august.

/ritzau/

Dagens Gossip