Fremmed ubåd er fundet i svensk farvand

En fremmed ubåd er fundet tæt på kysten i Mellemsverige. Ubåden er et mysterium, fordi vraget ikke har nogen synlige skader, skriver den svenske avis Expressen.

Det svenske forsvar bekræfter, at materiale fra findestedet nu analyseres, men ellers er Försvarsmakten meget lidt meddelsom.

- Det tyder på, at det er en hemmelig mission, der er gået galt, siger Tomas Ries, lektor i strategi og sikkerhedspolitik ved Försvarshögskolan i Stockholm til Expressen.

Ubådsvraget blev fundet i sidste uge under havoverfladen på den svenske østkyst i Mellemsverige af vragjægerne Ocean X Team.

Ifølge vragjægerne er ubåden cirka 20 meter lang og tre meter bred. Der er ingen synlige skader på skroget, og dets luger skal være lukkede.

- Der er ikke en bule, en rift eller en skade på skroget. Meget tyder på, at besætningen stadig befinder sig inde i ubåden, siger en af vragjægerne, Peter Linberg, til Expressen.

Vragjægerne ønsker ikke præcist at fortælle, hvor de har fundet ubåden, men siger, at vraget ligger omkring 1,5 sømil fra land, og at der er nogen bådtrafik i området.

/ritzau/

 

Dagens Gossip