Fremtidens pædagoger skal vide mere om køn og sex

Det fremgår af fredagens aftale om en reform af pædagoguddannelsen, at »kønsdimensionen indgår i de relevante vidensområder i grundfagligheden«, som det hedder, ligesom de studerende skal klædes på til at tage »den svære samtale« med eksempelvis forældre.

»Det, der kommer til at være en del af pædagoguddannelsen, vil være en kønsdimension, så pædagogerne i fremtiden vil være rustet til at tale med børnene om for eksempel forskellige familieformer, identitet og seksualitet, og forhåbentlig kommer det til at betyde, at vi får respekt for et mere mangfoldigt samfund,« siger Enhedslistens uddannelsesordfører, Rosa Lund.

Hun mener, at kønsdimensionen i den fremtidige pædagoguddannelse vil give børn bedre muligheder for at være børn og ikke blive kategoriseret som henholdsvis drenge og piger.

»Det er rigtig vigtigt, at børn får lov at være børn, og vi lærer jo fra barnsben i dag, at en rigtig dreng spiller fodbold, og at en rigtig pige har prinsessekrone på. Jeg synes, børn skal have frihed til selv at definere, hvad der er dreng for dem, og hvad der er pige for dem,« siger Rosa Lund.

»Det her handler ikke om, at alle piger nu skal til at spille fodbold, eller at alle drenge skal til at gå med prinsessekroner. Det handler om, at børn skal have frihed til selv at definere, og det skal pædagogerne være rustede til,« siger hun.

Inspirationen til den nye kønsdimension er blandt andet hentet i Sverige, hvor nogle undervisere desuden er begyndt at bruge udtrykket »hen« i stedet for han og hun. Så langt ønsker Enhedslisten dog ikke at gå i Danmark.

»Nej, det synes vi ikke. Ikke i pædagoguddannelsen i hvert fald,« siger Rosa Lund.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip