Fremtidsforsker om iPhone 5S: Snart slut med passwords

Verden over blev Apples præsentation af den nye iPhone 5S fulgt med stor interesse tidligere på ugen, og anmeldelserne har langt overvejende været positive.

Blandt andet fingeraftryks-aflæser og et nyt avanceret kamera har tiltrukket sig stor opmærksomhed.

Herhjemme er fremtidsforskeren Preben Mejer fra Innovation Lab da også begejstret.

LÆS OGSÅ: Ny app afslører hvor god du er i sengen

- Når man arbejder med den fremtidige teknologiske udvikling - som jeg jo gør - er det altid spændende, når de store producenter lancerer nye modeller. Og Apple har med deres iPhone 5s ikke skuffet. Den rummer to revolutionerende nye smartphone-features, der kommer til at danne basis for mængder af nye apps og løsninger. De nye features er usynlige, de gemmer sig under det lækre design. Det nye og spændende er især dens motion sensing co-processor og fingerprint-scanneren, der er indbygget i home-knappen. De åbner for et hav af nye muligheder, skriver han i et indlæg hos teleselskabet 3.

Preben Mejer roser de nye features, fastslår at smartphonen er i dag uundværlig for os.

- Ud over web, mail, Facebook, snak og SMS vil den nu brede sig ind i andre dele af vores liv. Og det vil den som en central brik i Smart Computing udviklingen. Smartphonen  er nøglen – eller omdrejningspunktet i Smart Computing  revolutionen.  Smart Computing æraen er den fjerde store bølge i IT-udviklingen, den største bølge vi nogensinde har oplevet. Den vil bære IT ind i nye spændende anvendelsesområder og medvirke til at gøre en masse ting nemmere, sjovere, mere spændende – eller sundere - i vores liv!, mener han.

Og det er især den nye motion co-processor, der gør fremtidsforskeren glad.

- Det betyder, at den, uanset om den er i standby eller hvilken status den er i, med stor præcision og følsomhed opsamler bevægelsesdata. Rystelser, vibrationer, gang, løb. Alt bliver registreret. En traditionel smartphone kan til husbehov samle oplysninger op, men slet ikke på det niveau som Apples nye iPhone. Indtil nu har man skullet bruge tilbehør, armbånd og hvad ved jeg for at få disse data opsamlet, og oftest med en mindre detaljeringsgrad end iPhone 5s nu kan – uden tilbehør. Da det er en separat processor betyder det også, at den bruger meget lidt strøm og dermed ikke tærer på batteriet.

LÆS OGSÅ: Tre arabiske bogstaver kan crashe din iPhone

Endelig jubler Preben Mejer over udsigten til, at det snart er slut med passwords.

- Fingerprint-scanneren er revolutionerende. Det er begyndelsen til enden for passwords. I stedet for at stå i alverdens umulige situationer og skulle taste et password ind, kan man nu bare berøre startknappen med en finger, og vupti, så er der adgang. Adgang til apps, adgang til at betale og købe produkter, downloads, apps, siger Preben Mejer, og du kan læse hele hans indlæg her.

Dagens Gossip