Fremtrædende medlem af Sverige Demokraterne anmeldt for voldtægt

Voldtægten skete ifølge kvinden under Almedalsveckan, den svenske version af Folkemødet, der fandt sted fra 30. juni til 7. juli på den svenske ø Gotland. Kvinden lå i sin seng og sov, siger hun til avisen, og hun vågnede ved at manden lå i hendes seng.

Svensk politi bekræfter ifølge Aftonbladet, at de har modtaget en anmeldelse mod manden. Der er endnu ikke foretaget afhøringer i sagen, men manden, der gennem flere år har været en fremtrædende figur i partiets ledelse, benægter over for Aftonbladet voldtægtsanklagen.

Efter anmeldelsen har manden mistet alle sine tillidshverv i partiet, ligesom hans navn er blevet fjernet fra SDs hjemmeside.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

SDs partisekretær, Martin Kinnunen, bekræfter, at partiet er bekendt med oplysningerne og fortæller, at SD har iværksat sin egen undersøgelse af sagen.

»Partiet ser med stor alvor på disse hændelser og undersøger dem parallelt med politiets efterforskning, for at forsøge at afgøre hvad der egentlig skete,« siger han ifølge Svenska Dagbladet.

Den anklagede har ifølge partisekretæren tidligere været ansat på landsplan i partiet, men han forlod angiveligt sin post i partiet i 2012. I opsigelsesperioden havde manden administrative opgaver og arbejdede for en lokal partiorganisation, skriver nyhedsbureauet TT ifølge Svenska Dagbladet.

I marts måned måtte en af partiets øverste embedsmænd forlade SD efter anklager om sexchikane fra flere kvindelige medlemmer af partiet.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip