Fri hash i Uruguay kan give fri hash i København

I hovedstaden går et flertal i borgerrepræsentationen til kommunalvalg til efteråret med et mål om at legalisere hash.

»I København vil vi gerne have lov til at lave et treårigt forsøg, hvor vi afkriminaliserer hash. Hvor vi for eksempel laver offentlige udsalgssteder, hvor man kan købe hash i stedet for at gå ned til en kriminel pusher og fylde pengene i hans lommer,« siger socialborgmester i Københavns Kommune, Mikkel Warming (Ø) til DR Nyheder.

I Uruguay har man i 40 år forsøgt at kontrollere produktionen og salget militært, men det er slået fejl, og derfor vil man nu legalisere hash.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Dermed kan landet komme til at løse et problem, der står i vejen for det københavnske forsøg. Når hashen skal være legal, må den nemlig ikke komme fra en illegal narkohandler.

»Legaliseringen af især produktionen giver en løsning på et stort problem i hovedstadens planer om forsøg med lovlig hash. Hvis der er et sted, hvor man dyrker det lovligt, må vi også lovligt kunne importere det uden at komme i karambolage med andre regler, den dag vi får lov til at afprøve forsøget,« siger Mikkel Warming til DR Nyheder.

Sent onsdag aften vedtog parlamentet i Uruguay legaliseringen af hash med en stemmes flertal efter 13 timers heftig debat.

Hvis senatet også stemmer for, kan landet begynde at eksportere hash.

Dagens Gossip