Frie Skolers Lærerforening løber snart tør for lockout-penge

Den første fagforening er nu tæt på at have fyret alle de penge af, de har i kassen i forbindelse med den igangværende skolekonflikt.

Det er de Frie Skolers Lærerforening, der snart løber tør for de penge, der skal finansiere friskolelærernes løn under lockouten. Det skriver Politiken.

I fagforeningens konfliktkasse var der godt 100 millioner kroner, inden konflikten brød ud. Men med en udgift på godt 10 millioner kroner om dagen under lockouten, er kisten tæt på at være tom.

Det kunne komme til at betyde, at friskolelærerne blev tvunget tilbage i arbejde. Men sådan kommer det højst sandsynligt ikke til at gå, hvis man spørger fagforeningens formand.

- Vi er i kontakt med nogle andre foreninger, som hjælper os videre, når kassen er tom. Ellers kan det ikke lade sig gøre for os at fortsætte, siger Uffe Rostrup, der er formand for Frie Skolers Lærerforening, til Politiken.

Han mærker stor solidaritet fagforeningerne i mellem og tror på, at Danmarks Lærerforening vil finansiere resten af friskolelærernes lockout.

- Der er en klar forståelse om, at det ikke kun er FSL, der har et problem, hvis vores kasse er tom. Det vil blive alles problem, hvis vi ikke hjælper hinanden, siger han.

Og noget tyder på, at han har ret. I hvert fald er Anders Bondo Christensen klar til at sende penge friskolernes vej.

- Vi er afhængige af hinanden i forhandlingerne, så må vi også hjælpe hinanden. Det er en fælles konflikt, og jeg er helt overbevist om, at vi finder ud af det sammen, så det ikke er det, der kommer til at presse os, siger siger formanden for Danmarks Lærerforening til Politiken.

 

Dagens Gossip