Frifindelse får Stevie Wonder til at boykotte Florida

En harmdirrende Stevie Wonder bebuder boykot af Florida. Han er så vred over, at den selvbestaltede vagtmand George Zimmerman er blevet frifundet for drabet på den ubevæbnede sorte teenager Trayvon Martin, at han er færdig med at optræde i solskinsstaten.

Wonder fastslår, at den omdiskuterede lov om selvforsvar skal afskaffes, før han vil gå på scenen i Florida igen.

I februar sidste år skød og dræbte Zimmerman den ubevæbnede Trayvon Martin, da den 17-årige knægt var på vej hjem med en pose slik fra den lokale døgnkiosk. Alligevel blev manden frikendt for både uoverlagt drab og manddrab. De seks kvindelige nævninger mente, han frygtede for sit liv og havde skudt i selvforsvar.

Sagen sætter fokus på Floridas såkaldte Stand Your Ground-lov, der nu er under heftig debat og Wonder gør sin holdning klar. Sangeren er modstander af en liberal selvforsvarslov, der tillader folk ustraffet at slå andre ihjel og meddeler, at han vil boykotte både Florida og de øvrige stater, hvor noget tilsvarende findes.

»Jeg har besluttet, at jeg ikke vil optræde i Florida igen, før Stand Your Ground-loven er afskaffet. Faktisk vil jeg også boykotte alle andre stater eller lande med lignende love«, fastslår soullegenden.

Frifindelsen af Zimmerman har vakt voldsom vrede i USA, hvor racismens spøgelse atter stikker hovedet frem. Siden afgørelsen faldt i lørdags, har der været store demonstrationer, ligsom flere af Wonders kolleger fra musikscenen har været på banen med forfærdede reaktioner, heriblandt Beyoncé, hendes søster Solange Knowles, Rihanna, Chris Brown og Miley Cyrus.

Orgaisationen National Association for the Advancement of Colored People har til dato indsamlet en million underskrifter på en begæring om, at den amerikanske stat rejser sag mod Zimmerman for krænkelse af Trayvon Martins borgerrettigheder.

Dagens Gossip