Frigivet gidsel: Jeg glæder mig til at se min familie

»Det føles dejligt, det føles dejligt. For en time siden var vi meget nervøse, men nu kan vi se en ende på det hele, så selvfølgelig er vi glade,« siger Eddy Lopez, som ringede fra en bil på vej mod stranden nær byen Hobyo og det danske krigsskib, til TV 2 News.

Spørgsmål: Hvad glæder du dig mest til nu?

»At se min familie. At se min kone og se mine unger.«

Eddy Lopez, som oprindeligt stammer fra Chile men er dansk statsborger, siger til TV 2, at det har været en frygtelig tid i Somalia.

»Vi har haft det ad helvedes til. Det er 27,5 måned, og vi er blevet tortureret, vi er blevet slået, og vi har ikke fået mad nok. Vi har været syge, men jeg tror nu på det,« siger Eddy Lopez, som fortæller, at det andet frigivne gidsel, Søren Lyngbjørn, er alvorligt syg.

»Han kan ikke gå ved egen hjælp. Han har fået en eller anden nerveinfektion, han kan ikke holde balance og har kramper i hele kroppen.«

Søren Lyngbjørn siger selv over telefonen, at han glæder sig meget til at se komme hjem.

»At være om bord på krigsskibet foran mig, og få en doktor til at kigge på mig, det glæder jeg mig meget til. Men når vi kommer helt hjem, så glæder jeg mig til at se mine forældre og min søster. Og mine venner,« siger Søren Lyngbjørn.

Gidslerne har fået at vide, at der blev indgået en aftale med piraterne 14. april. Løsesummen er angiveligt i størrelsesordenen 30-40 millioner, oplyser TV2 News. Rederiet Shipcraft vil ikke komme ind på beløbets størrelse, men bekræfter, at det er et »anseeligt millionbeløb, der er væsentligt højere end i tidligere gidseltagninger, hvor der har været danskere involveret«.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) bekræfter, at gidslerne er frigivet ved en aktion, der blandt andet involverede en specialstyrke med helikopter og en båd, men han afviser, at der er betalt løsepenge fra den danske stat.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip