Frigivet gidsel sender TV 2 i Pressenævnet

I sidste uge klagede Søfartens Ledere og Eddy Lopez til TV 2 over udsendelsen, og det er svaret fra TV-stationen, der nu får organisationen til at klage til Pressenævnet.

»Vi har siden gået klagesvaret igennem med både Eddy Lopez og vores advokat, og på baggrund af svaret, der er TV 2s endelige svar på klagen, finder vi det nødvendigt at indbringe sagen for Pressenævnet,« siger Fritz Ganzhorn, direktør i Søfartens Ledere, i en pressemeddelelse.

»I klagesvaret beklager TV 2, at Eddy Lopez, der sad som gidsel under umenneskelige forhold i 838 dage, føler sig krænket af udsendelsen. Men kun vedrørende et enkelt klagepunkt tager TV 2 bekræftende til genmæle, idet TV 2 anerkender, at stationen ikke har udvist tilstrækkelige bestræbelser på at opnå tilsagn fra Eddy Lopez efter hans frigivelse,« siger Fritz Ganzhorn og uddyber:

»TV 2 undlader desuden, efter vores opfattelse, at svare på nogle af klagens presseetiske spørgsmål, og det har hele tiden været Eddy Lopezs intention at få en pressefaglig afgørelse og, om nødvendigt, at TV 2 skal stå til ansvar for den pågældende udsendelse«.

Michael Dyrby, nyhedsdirektør på TV 2, ærgrer sig over, at sagen lander i Pressenævnet.

»Vi beklager meget, at Eddy Lopez føler, at vi har krænket ham. Specielt, fordi det slet ikke har været meningen. Vi har tværtimod villet vise Eddy Lopez som en stærk person under umenneskelige forhold,« siger Michael Dyrby til fagbladet Journalisten og uddyber:

»Jeg synes, at vi har behandlet sagen med sikker hånd. Vi gjorde alt for ikke at kompromittere forhandlingerne mellem rederiet og piraterne,« siger Michael Dyrby.

Han mener, det kan give problemer for pressen, hvis Pressenævnet ender med at kritisere TV 2.

»Det vil lukke af for mange væsentlige historier, hvor det kan være svært at få bindende tilsagn fra de medvirkende. Vigtige historier fra psykiatriske afdelinger eller historier om børn vil blive umulige at lave, for pludselig skal man foretage omfattende vurderinger, inden historierne går i gang,« siger Michael Dyrby.

Pressenævnet holder sit sidste møde inden sommerferien 18. juni.

Dagens Gossip