Frigivet piratgidsel fortsat i drøftelser med Ekstra Bladet og TV 2

Kaptajn Eddy Lopez og hans fagforening, Søfartens Ledere, er endnu ikke nået til enighed med Ekstra Bladet og TV 2 efter at have mødtes til et andet mæglingsmøde torsdag.

Men parterne er inde i en »positiv afklaring«, lyder det fra Fritz Ganzhorn, direktør for Søfartens Ledere, som håber på en snarlig aftale, efter at Eddy Lopez, der var blandt de seks gidsler fra fragtskibet M/V Leopard, der blev tilbageholdt af somaliske pirater i mere end to år frem til udgangen af april i år, har klaget til Pressenævnet over dækningen af sagen i de to medier.

»Drøftelserne fortsætter, og heri ligger jo heldigvis, at det fortsat giver mening for parterne at mødes, og at man er inde i en positiv afklaring om, hvad man er enige og uenige om,« siger Fritz Ganzhorn til Berlingske Nyhedsbureau.

Ifølge direktøren ønsker Eddy Lopez at nå en aftale, hvor medierne berigtiger og beklager en del af dækningen af gidseltagningen.

»I så fald kan det måske undgås at føre sagen til ende i Pressenævnet,« siger Fritz Ganzhorn, som oplyser, at mæglingsmøderne fortsætter i de kommende dage. Han understreger dog, at sagen snart skal afsluttes, hvis det skal være uden Pressenævnets stillingtagen.

»Vi skal have nogle drøftelser i løbet af weekenden og på mandag, og så er vi nok også ved at være der, hvor vi gerne skulle være nået til en eller anden form for enighed,« siger han.

Eddy Lopez har klaget over at være blevet udstillet i artikler og i TV-indslag lavet af henholdsvis Ekstra Bladet og TV 2.

Fritz Ganzhorn oplyser, at der i forbindelse med de første møder har været »en god dialog, som Søfartens Ledere er interesseret i at fortsætte«.

De to danskere Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn samt fire filippinske søfolk blev taget som gidsler i januar 2011, inden de blev løsladt 30. april i år.

Dagens Gossip