Friis Bach: Ingen korruption med danske midler i GGGI

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) står fast på, at en kritisk rapport fra den sydkoreanske rigsrevision ikke viser noget om korruption i organisationen Global Green Growth Institute (GGGI).

- Der står ikke noget om korruption i den rapport, og derfor står der heller ikke noget om korruption med danske midler.

- Det er en rapport, som viser en række økonomiske mangler, og det har vi handlet på, siger Friis Bach inden starten på et åbent samråd i Folketingets Udenrigsudvalg.

Ministeren erkender dog, at en fodnote fra den kritiske rapport, som direkte nævner involvering af bidrag fra Danmark, ikke er medtaget i den engelske oversættelse af rapporten, som Udenrigsministeriet offentliggjorde i sidste uge.

- Vi skulle have haft den rapport oversat fuldt og helt. Men fodnoterne ændrer ikke på konklusionen, at der ikke står noget om korruption i den her rapport, siger Friis Bach.

Udviklingsministeren holder samtidig fast på sin støtte til organisationen GGGI, hvor han selv er udpeget som Danmarks repræsentant i bestyrelsen.

- Det her er et byggeprojekt, der blev vedtaget på et spinkelt grundlag. Det er et højhus på gyngende grund, men det er det rigtige højhus, og det står vi ved, siger han.

Folketinget har siden maj 2011 bidraget med 30 millioner kroner årligt til GGGI. Siden sommeren 2012 har Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen været formand for organisationen, der har hovedsæde i Sydkorea.

/ritzau/

Dagens Gossip