Friskolelæreres fagforening løber snart tør for penge

Det skriver Politiken.dk.

»I udgangen af næste uge begynder det at lakke mod enden. Vi er i kontakt med nogle andre foreninger, som hjælper os videre, når kassen er tom. Ellers kan det ikke lade sig gøre for os at fortsætte,« siger Uffe Rostrup, der er formand for Frie Skolers Lærerforening (FSL) til politiken.dk.

Da lockouten begyndte 1. april, var kassebeholdningen på omkring 100 millioner kroner. Men efter knap en uge med en udgifter på op mod 10 millioner kroner om dagen må foreningen sætte sin lid til andre foreningers gavmildhed, hvis de skal blive i konflikten.

Uffe Rostrup håber på en hjælpende hånd fra de andre foreninger under Uddannelsesforbundet, hvis medlemmer er omfattet af lockouten.

»Der er en klar forståelse om, at det ikke kun er FSL, der har et problem, hvis vores kasse er tom. Det vil blive alles problem, hvis vi ikke hjælper hinanden«, siger han.

Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er klar med en hjælpende hånd.

»Vi er afhængige af hinanden i forhandlingerne, så må vi også hjælpe hinanden. Det er en fælles konflikt, og jeg er helt overbevist om, at vi finder ud af det sammen, så det ikke er det, der kommer til at presse os,« siger han til politiken.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip