Friskoler får 1000 kroner mere per elev om året

Da Liberal Alliance ved et af de allerførste møder om finansloven præsenterede sine hovedkrav over for pressen, var et øget tilskud til fri- og privatskoler iblandt.

Og nu kan partiet notere sig, at ønsket er blevet til virkelighed. De frie grundskoler, som friskoler, privatskoler og lilleskoler kaldes under et, vil fremover få et offentligt tilskud per elev, der svarer til 73 procent af det, folkeskolerne får.

I dag får de frie skoler 71 procent.

Det svarer ifølge formanden for Dansk Friskoleforening, Peter Bendix Pedersen, til at skolerne får 1000 kroner mere per elev om året.

- Det er mange penge i et skolebudget, fastslår han.

Peter Bendix Pedersen forklarer, at de frie grundskoler frem til 2010 fik et elevtilskud på 75 procent af det, en elev i folkeskolen koster. Det er gradvist blevet sænket til 71 procent.

Det har haft konsekvenser for skolernes økonomi, særligt i de tyndt befolkede egne, hvor der ikke er en stor gruppe af børn at rekruttere elever fra.

- Små og mindre skoler på under 200 elever har svære økonomiske vilkår, og de ligger i landdistrikterne, siger friskoleformanden.

Samtidig har det faldende tilskud betydet, at forældrene i dag betaler 25 procent mere, end de gjorde i 2010.

- Forældrene har betalt mere og mere. Og så bliver vi bekymrede for, at det kun er familier med mange penge, der kan vælge en friskole. Så går ideen om, at familierne kan vælge den skole, der er bedst for deres børn, væk, siger Peter Bendix Pedersen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip