Friskoler mister millioner af kroner i statsstøtte

»Sporet blev lagt allerede med VK-regeringens genopretningspakke i 2009, men den daværende opposition sagde, at de ville rulle besparelserne tilbage. Nu har de siddet i regering i to år, men besparelserne ruller bare videre. Og når vi forsøger at få politikerne i tale om, hvad de egentlig vil med de frie grundskoler, mødes vi med larmende tavshed,« siger formanden for Dansk Friskoleforening, Ebbe Lilliendal Jørgensen.

Kurt Ernst, der er formand for den anden store forening for frie grundskoler, Danmarks Privatskoleforening, kalder besparelserne »en langsom kvælningsdød«.

De Radikales friskole-, efterskole- og højskoleordfører, Jeppe Mikkelsen (R), betragter situationen med stor alvor:

»Det er en ren tilståelsessag. Jeg er ikke tilfreds med, at vi ikke har kunnet forhindre, at skolerne gennem fire år er blevet ramt af en dobbelt besparelse. Jeg er selv tidligere efterskolelærer, og mit hjerte banker for de frie skoler, men det har været en fælles prioritering i regeringen, at besparelserne ikke skulle stoppes«.

Hos Socialdemokraterne sorterer området under folkeskoleordfører Troels Ravn (S). Han afviser, at regeringspartierne skulle være svære at få i tale.

»Det er rigtigt, at vi har prioriteret at gennemføre den sænkning af koblingsprocenten, som er et levn fra VK-regeringen, og det er rigtigt, at friskolerne rammes af, at folkeskolens udgifter er faldet. Til gengæld hører det med til billedet, at vi har afsat 46 millioner kroner til skoleudvikling som led i skolereformen, og heraf tilfalder de 23 millioner friskolerne allerede i 2014,« siger han til Kristeligt Dagblad.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip