Fristen nærmer sig: Egyptens banker lukker

Sandet i timeglasset er ved at løbe ud for Egyptens pressede præsident, Mohamed Mursi, og nu forbereder Egypten sig til onsdag eftermiddag, som er militærets tidsfrist til præsidenten for at løse konflikten.

Egyptens centralbank har bedt landets banker om at lukke deres filialer flere timer tidligere end normalt. Nemlig klokken 12 i stedet for klokken 15.

Samtidig vil centralbanken holde sine valutaauktioner tidligere end normalt.

Militæret har sat en tidsfrist til onsdag eftermiddag for Mohamed Mursi til at blive enig med sine politiske rivaler om at dele magten. Et ultimatum som Mursi har afvist.

Egyptens hær skrev natten til onsdag i en meddelelse på Facebook under overskriften "De sidste timer", at den er parat til at udgyde blod for at forsvare folket mod terrorister, radikale eller tåber.

Meddelelsen kom fra general Abdel Fattah al-Sisi, hærens øverstbefalende, og blev lagt ud på det sociale medie tre timer efter, at præsident Mohamed Mursi havde afvist militærets krav.

Ifølge militærkilder vil Egyptens hær suspendere forfatningen og opløse parlamentet, hvis ikke den politiske krise er løst senest onsdag eftermiddag.

Hæren har en "køreplan", der træder i kraft, hvis den islamiske præsident og oppositionen ikke kan enes. Altså at militæret overtager magten, lyder det.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip