Fritz Schur stopper i Post Nord

Forretningsmanden Fritz Schur stopper som bestyrelsesformand for Post Nord. Det meddeler selskabet. Dermed forlader Fritz Schur det ene af tre statsejede selskaber, som han er formand for.

De to øvrige er det kriseramte flyselskab SAS og energikæmpen Dong.

- I forbindelse med fusionen af Post Danmark A/S og Posten AB blev jeg af de to stater bedt om at være formand for det nye fællesskab, Post Nord AB i to år, siger Fritz Schur i en pressemeddelelse.

- Dette accepterede jeg, selv om jeg allerede havde siddet i Post Danmarks bestyrelse i 14 år. Ved periodens udløb blev jeg bedt om at tage yderligere en periode, som også er gået, og jeg har således nu 18 år i postsektoren bag mig, siger Fritz Schur.

Fritz Schur forlader formandsposten i forbindelse med selskabets generalforsamling den 18. april.

Schur skal dog frem til generalforsamlingen fortsætte processen med at finde en ny administrerende direktør for selskabet, der er resultatet af en fusion mellem Post Danmark A/S og Posten AB i 2009.

Her blev Sverige og Danmark enige om, at dele posterne mellem sig, så bestyrelsesformanden skulle være fra den ene stat og den administrerende direktør fra det andet.

- Det er min opfattelse, at ansøgerfelterne er større, hvis begge poster er i spil på samme tid, siger Fritz Schur.

I december meddelte administrerende direktør Lars Idermark sin afgang fra Post Nord. Han har stået i spidsen for Post Nord siden 2010. Idermark har fået andet job som administrerende direktør og koncernchef for skovindustriselskabet Södra.

Den afgående bestyrelsesformand mener, at fusionen mellem det danske og det svenske postselskab har vist sin styrke.

- Det er derfor - uanset nedgangene i brevvolumen - et robust selskab, som nu skal skifte administrerende direktør og bestyrelsesformand, og det nye team får et godt grundlag at arbejde videre på, siger Fritz Schur.

Post Nord har en omsætning på omkring 40 milliarder svenske kroner og godt 40.000 medarbejdere.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip