Fritz Schur trækker stikket som formand i Dong Energy

Bestyrelsesformand for Dong Energy A/S Fritz Schur trækker sig efter ni år i spidsen for selskabet, oplyser Dong Energy i en pressemeddelelse.

Schur takker officielt af ved selskabets næste ordinære generalforsamling, der finder sted 12. marts.

- Jeg har siddet i ni år, selskabet er i god fremgang, en stærk ledelse er på plads, og med optagelsen af de nye aktionærer begynder en ny fase frem mod børsnoteringen i 2017 - 2018. Det er et godt tidspunkt at skifte formand, siger Fritz Schur i en skriftlig kommentar.

Fritz Schur satte sig i formandsstolen i 2005 for at færdiggøre fusionen af de seks energivirksomheder Elsam, Energi E2, Nesa, Københavns Energi, Frederiksberg Forsyning og Dong.

Fusionen lykkedes, og Dong Energy blev en international energivirksomhed og en af Danmarks største virksomheder.

- Det har været en spændende rejse, og jeg vil gerne takke bestyrelseskolleger, direktion, medarbejdere, finansministeriet og de skiftende finansministre for godt samarbejde.

- Jeg ønsker alle – og især Dong Energy – held og lykke på den videre rejse, siger Fritz Schur.

Bestyrelsesformandens afgang sker samtidig med en delvis privatisering af Dong, som et flertal i Folketingets Finansudvalg torsdag sagde ja til.

- Jeg glæder mig også over, at selskabet med Henrik Poulsen og hans ledelsesteam har fået et stærkt ledelseshold, og med kapitaltilførslen vil selskabet have alle forudsætninger for at realisere sin vækststrategi, siger Fritz Schur.

Aftalen betyder blandt andet, at 19 procent af aktierne i Dong bliver solgt til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. En beslutning der resulterede i, at SF måtte forlade regeringen torsdag.

Aftalen om at sælge en bid af Dong Energy til flere investorer gennemføres i forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling på et tidspunkt i februar, oplyser Dong.

Finansminister Bjarne Corydon (S) roser Fritz Schur for sit arbejde på fusionen og kapitaludvidelsen i Dong.

- Vi skylder Fritz Schur en stor tak for den betydelige og altid kompetente indsats, som han har ydet som bestyrelsesformand for DONG Energy.

- Det har været meget krævende opgaver, som Fritz Schur har løst på en for staten absolut tilfredsstillende måde, siger Bjarne Corydon i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip