Frode var lige mødt på arbejde: Pludselig begyndte det at slå gnister i hans bukselomme

Norske Frode Økland fik sig noget af en forskrækkelse, da et genopladeligt batteri for nylig brød i brand i hans bukselomme.

Det var tidlig morgen og 57-årige Frode var lige mødt på sit arbejde som projektleder i et entreprenørfirma, da det pludselig begyndte at slå gnister i hans bukselomme.

Det skriver VG.

Læs mere: E-cigaret eksploderer i 23-årig mands ansigt - nu advarer hans far andre

- Det var som om nogen havde tændt fyrværkeri i min lomme. Gnisterne spruttede gennem buksebenet. Det var eksplosivt. Efter bare et par sekunder var batteriet helt udbrændt, siger Frode Økland til VG.

Det lykkedes for en kollega at køle Frodes forbrændte ben ned med masser af vand, mens de ventede på en ambulance. Det betød, at Frodes forbrænding blev en andengrads i stedet for en tredjegrads. Derfor skal han ikke have transplanteret hud.

Læs mere: E-cigaret eksploderer i munden på 16-årig dreng

Hele Frodes lår og øverste del af hans læg blev stærkt forbrændt. Han fik også brandskader på sin hånd, da han forsøgte at få batteriet ud af sin lomme.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Privat

Frode, som har været indlagt på hospitalet siden sidste tirsdag, har en teori om, at et nøglebundt i samme lomme var en medvirkende årsag til, at batteriet brød i brand. Nu advarer han andre mod at have batterier i lommen, så de ikke risikerer, at de pludselig bryder i brand. 

Læs mere: E-cigaret eksploderer i 21-årig mands ansigt - nu advarer hans mor andre

Batteriet i Frodes lomme var et genopladeligt lithium-batteri. Det var efter sigende af typen 18650, som er lidt større end et AA-batteri og bruges i eksempelvis lommelygter og e-cigaretter.
 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip