Frøs: Grænsehandel truer med at lukke Syd- og Sønderjylland

Frøs Herreds Sparekasse, der har hovedsæde i Rødding i Sønderjylland, vil råbe politikerne op og har derfor taget initiativ til en konference 18. marts i København, som stiller skarpt på den store grænsehandel. Den har alvorlige konsekvenser for tusindvis af arbejdspladser.

- Hvis ikke politikerne vågner op og gør noget ved landets afgiftssystem, så bliver Syd- og Sønderjylland minimeret til en landsdel, som danskerne bare kører hurtigt igennem, når de er på vej over grænsen for at hente billige dåseøl, siger Kurt Jensen, administrerende direktør i Frøs Herreds Sparekasse.

Og der er langt fra bare tale om et jysk problem. Næsten 60 pct. af landets husstande har købt øl eller sodavand over grænsen inden for et år, og hver 10. butik i Sønderjylland har drejet nøglen om inden for de seneste tre år.

- I Frøs mener vi det, når vi siger, at vi vil understøtte udviklingen i Syd- og Sønderjylland. Derfor arrangerer vi en konference den 18. marts, hvor vi får politikerne til at forholde sig til de massive problemer, som den store grænsehandel fører med sig. Ikke bare for Syd- og Sønderjylland, men for hele landet, fordi det drejer sig om danske arbejdspladser, som samfundet mangler i stor stil, siger Kurt Jensen.

Frøs står også bag en vækstpulje på 500 millioner kroner, som skal skabe 500 nye arbejdspladser i Syd- og Sønderjylland.

Dagens Gossip