Frontal kollision på hovedvej i Ghana koster 53 livet

Skrevet af admin

18/02/2016

Dagens topnyheder

Mindst 71 mennesker har mistet livet i et frontalt sammenstød mellem en bus og en lastbil på en hovedvej i Ghana, oplyser politiet i landet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Lastbilen, der fragtede tomater, bragede onsdag aften direkte ind i bussen, der havde kurs mod byen Tamale, som er landets tredjestørste by.

Tidligere torsdag var meldingen, at 53 personer mistede livet, og at 23 overlevede. Nu lyder det fra politiet, at 71 er dræbt. 13 er alvorligt såret.

Et øjenvidne beskriver ulykkesstedet som "blodigt" og siger, at mange mennesker var fanget inde i bussen efter ulykken.

- Det er meget alvorligt. Vi måtte bruge kædesave til at skære bussen op for at få lig og sårede ud, siger Christopher Tawiah fra politiet ifølge nyhedsbureauet AFP.

Maxwell Atingane fra det lokale politi fortæller til Reuters, at mange af de omkomne var døde på stedet.

Han tilføjer, at de første undersøgelser viser, at ulykken skyldtes en teknisk fejl på bussen. Men han understreger, at intet endnu er slået fast, og at politiet er i gang med at undersøge sagen.

Ulykken bliver beskrevet som en af de værste trafikulykker i landet i årevis. Den er sket 420 kilometer nord for landets hovedstad, Accra.

Ghanas præsident, John Mahama, skriver på Twitter, at det er "meget triste nyheder", og han sender kondolencer til de efterladte.

Ghana har, ligesom mange andre afrikanske lande, relativt mange drab i trafikken.

Det skyldes dårlige veje, bilister som ikke overholder reglerne, og dårlig vedligeholdelse af køretøjer.

/ritzau/AFP