Fronterne i Italien trækkes op

Prodi er ifølge AFP en rød klud i øjnene på Silvio Berlusconi og hans centrum-højre-partier. Romano Prodi har to gange slået Berlusconi i kampen om premierministerposten.

Med sit skridt lægger Pier Luigi Bersani afstand til den forståelse, der opstod mellem de to blokke, da de torsdag enedes om at pege på den 80-årige tidligere fagforeningsleder Franco Marini, som en fælles kandidat.

Franco Marini kunne ikke samle det to-tredjedeles flertal blandt parlamentets medlemmer som kræves, og han er dermed ude af billedet.

I stedet bringer Pier Luigi Bersani altså Romano Prodi i spil.

Siden valget i februar, hvor ingen af parlamentets tre blokke alene fik flertal, er det ikke lykkedes at få dannet en regering i Italien.

Samtidig udløber embedsperioden for landets nuværende præsident, Georgio Napolitano ud midt i maj.

Valgets store overraskelse og reelle vinder, 5-Stjerne Bevægelsen, hvis leder, Bebbe Grillo, tidligere har betegnet Berlusconi og Bersani som »røvansigter«, har de seneste dage sendt forsigtige følere ud til Bersani om samarbejde. I første omgang om at stemme på en fælles kandidat. Det mislykkedes dog med Bersanis beslutning om at gå med Berlusconi og pege på den 80-årige Franco Marini.

Nu er spørgsmålet om Prodi kan samle de to blokke og dermed få brudt dødvandet i parlamentet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip