Froome afviser 'umenneskelig' kraftpræstation

En hold-træner for det tidligere Festina-mandskab Antonie Vayer har over for avisen Le Monde vurderet, at Team Skys holdkaptajn, Chris Froome, har kørt med en umenneskeligt høj kadence i sine tråd på en af bjergetaperne.

446 watt skulle han have produceret i gennemsnit på etapen i lørdags, der sluttede på toppen af Ax 3 Domaines. Men det afviser Chris Froome selv.

- Jeg tror ikke, at det menneskeligt er muligt at ramme et gennemsnit på 440 watts gennem en hel etape, så det er helt udelukket. Det er langt, langt fra, hvad der er muligt, siger Chris Froome til cyclingnews.com.Desuden har det vakt en undren i den overlegne måde, som Chris Froome kørte onsdags enkeltstart på. Undren tager udgangspunk i, at Chris Froome før Schweiz Rundt i 2011 aldrig havde sluttet inden for top 10 i en enkeltstart i et WorldTour-løb, og nu - to år efter - kørte han over to minutter hurtigere end den nærmeste klassementsrytter.

Men igen har Chris Froome et modsvar til skeptikerne.

- Hvis man kigger på de to enkeltstarter i Touren, tror jeg, at den i onsdags var den eneste, hvor jeg kunne drage den største fordel, da den var flad og vindramt. Den anden enkeltstart (den 17. juli, red.) er op ad to bjerge og to nedkørsler, og det vil favorisere klatrerne, så jeg tror, at resultatet her vil blive mere balanceret i forhold til klassementsrytterne.

På Team Sky har man den politik, at man ikke vil offentliggøre holdets egne watt-målinger, da holdets chef Dave Brailsford mener, at en fortolkning af de data ikke er så simpel, som det anslås.

Team Skys kaptajn har inden fredagens 13. etape 3 minutter og 25 sekunder ned til sin nærmeste forfølger, Alejandro Valverde.

Dagens Gossip