Froome: Contador er min største Tour-trussel

Chris Froome udnævner Alberto Contador som sin største konkurrent til den samlede sejr i sommerens Tour de France.

Den britiske Tour-favorit satte tidligere i denne måned Contador godt og grundigt på plads i Criterium du Dauphine, da Froome vandt det lille franske etapeløb med et forspring på næsten tre minutter til Contador.

- Jeg tror, at der er en stor gruppe af ryttere, der vil forsøge at gå efter den gule trøje i år. Måske seks-syv ryttere vil kæmpe med om sejren, siger Froome til AFP.

- Men det er Alberto Contador, der er min største trussel lige nu. Han har vundet mange Grand Tours tidligere i karrieren, og han vil helt sikkert være klar til dette års udgave af Tour de France, siger Sky-kaptajnen.

Den 28-årige brite sluttede på andenpladsen i Touren sidste år efter holdkammeraten Bradley Wiggins, mens Alberto Contador ikke deltog i løbet på grund af en dopingkarantæne.

Saxo-Tinkoff-stjernen viste dog sin klasse straks efter karantænens udløb, da han vandt Vuelta a España.

Froome, der efter præstationen i Criterium du Dauphine af mange regnes for favorit til at vinde Touren, er spændt på, hvordan Touren vil udspille sig.

- Jeg er helt sikkert nervøs. Forud for et tre ugers løb som Tour de France er det sikkert meget godt at være lidt nervøs.

- Men jeg føler mig også sikker på, at jeg har gjort alt det rigtige i min forberedelse frem til nu, og jeg har et meget stærkt hold bag mig under Touren, siger Froome.

Det franske etapeløb begynder den 29. juni på Korsika.

/ritzau/

 

Dagens Gossip