Froome: Contador er min største Tour-trussel

Chris Froome udnævner Alberto Contador som sin største konkurrent til den samlede sejr i sommerens Tour de France.

Den britiske Tour-favorit satte tidligere i denne måned Contador godt og grundigt på plads i Criterium du Dauphine, da Froome vandt det lille franske etapeløb med et forspring på næsten tre minutter til Contador.

- Jeg tror, at der er en stor gruppe af ryttere, der vil forsøge at gå efter den gule trøje i år. Måske seks-syv ryttere vil kæmpe med om sejren, siger Froome til AFP.

- Men det er Alberto Contador, der er min største trussel lige nu. Han har vundet mange Grand Tours tidligere i karrieren, og han vil helt sikkert være klar til dette års udgave af Tour de France, siger Sky-kaptajnen.

Den 28-årige brite sluttede på andenpladsen i Touren sidste år efter holdkammeraten Bradley Wiggins, mens Alberto Contador ikke deltog i løbet på grund af en dopingkarantæne.

Saxo-Tinkoff-stjernen viste dog sin klasse straks efter karantænens udløb, da han vandt Vuelta a España.

Froome, der efter præstationen i Criterium du Dauphine af mange regnes for favorit til at vinde Touren, er spændt på, hvordan Touren vil udspille sig.

- Jeg er helt sikkert nervøs. Forud for et tre ugers løb som Tour de France er det sikkert meget godt at være lidt nervøs.

- Men jeg føler mig også sikker på, at jeg har gjort alt det rigtige i min forberedelse frem til nu, og jeg har et meget stærkt hold bag mig under Touren, siger Froome.

Det franske etapeløb begynder den 29. juni på Korsika.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip