Froome er tæt på Dauphine-sejr efter hårdt bjergridt

Skrevet af admin

11/06/2016

Dagens topnyheder

Cykelrytteren Chris Froome (Sky) er kommet et stort skridt nærmere den samlede sejr i etapeløbet Critériuim du Dauphiné, som er et af de vigtigste opvarmningsløb til Tour de France.

På næstsidste etape lørdag lykkedes det briten at lægge yderligere afstand til konkurrenterne Richie Porte (BMC) og Alberto Contador (Tinkoff), der ikke kunne svare igen på Froomes acceleration til allersidst.

Froome kom i mål på fjerdepladsen efter den 141 kilometer lange etape, hvor rytterne blandt andet skulle forcere det berygtede Tour de France-bjerg Col de Madeleine.

Contador forsøgte flere gange at sætte Froome af på stigningerne, men spanieren formåede ikke at slippe væk fra rivalen, der sad bag ham som en skygge.

I stedet måtte Contador slippe, da Froome brugte de sidste kræfter ind mod mål, og den spanske veteran smed yderligere otte sekunder i det samlede regnskab, hvor han nu er dumpet ned på femtepladsen 35 sekunder efter Froome.

Richie Porte blev nummer ti med et tidstab på 14 sekunder til Froome, og Porte skal nu lukke et hul på 21 sekunder på søndagens afsluttende etape, hvis han skal vinde løbet.

Etapen blev vundet af Thibaut Pinot (FDJ), der sammen med landsmanden Romain Bardet (AG2R) var sluppet væk fra favoritgruppen og kunne spurte om sejren ved målstregen i Méribel.

Selv om sejren glippede, kan Bardet trøste sig med, at han rykker op på tredjepladsen i samme tid som Richie Porte.

/ritzau/