Froome får bøde efter sammenstød med colombiansk fan

Skrevet af admin

10/07/2016

Mest læste i dag

Chris Froome (Sky) slog ud efter en colombiansk cykelfan undervejs på lørdagens bjergrige 8. etape i Tour de France.

Da episoden blev fanget af kameraer betød det, at Froome efterfølgende fik en bøde på 200 schweizerfranc, knap 1400 kroner.

Beløbet kommer løbets førende rytter nok over, men episoden kaldte alligevel på en kommentar fra Sky-kaptajnen, som har Movistars colombianer Nairo Quintana som en af sine største konkurrenter i Touren.

- Jeg har intet imod colombianske fans. Jeg synes, de er fantastiske, og at de bringer en fantastisk stemning til løbet.

- Men især denne fyr løb lige ved siden af mit styr med et flag, der blafrede bag ham. Det var ved at blive farligt, så jeg skubbede ham væk. Jeg slog ud og skubbede ham væk.

- Det er fantastisk at have så mange fans ude på ruten, men jeg beder jer, fans - forsøg ikke at løbe med rytterne. Det bliver rigtig farligt for rytterne bagved, siger Chris Froome ifølge Sky Sports.

Chris Froome vandt lørdagens 8. etape, da han kørte alene over målstregen.

Han overtog den gule førertrøje og har 16 sekunder til løbets nummer to, Adam Yates (Orica-Bikeexchange), og Joaquim Rodríguez (Katusha) på tredjepladsen.

Nairo Quintana og Fabio Aru (Astana) er begge 23 sekunder efter Froome.

Søndag køres 9. etape fra Vielha Val d’Aran til Andorra Arcalis. Her skal rytterne ud på endnu en bjergetape på over 184,5 kilometer.

/ritzau/