Froome: Fælles fokus forklarer Sky-dominans

Skrevet af admin

23/07/2016

Mest læste i dag

Britiske Team Sky dominerer endnu en gang i Tour de France, og alt peger i retning af, at holdets rytter Chris Froome søndag kan lade sig hylde som vinder af Tour de France for tredje gang.

Sejren ser ud til at komme i hus i en særdeles overlegen stil, hvor det er svært at se, hvem af de andre hold, som kan udfordre eller blot ryste Team Sky.

Sky-dominansen i Tour-feltet skyldes, at alle holdets ni ryttere kører for samme sag og ikke har personlige agendaer. Det siger Chris Froome før lørdagens næstsidste etape i årets Tour de France.

- Den store forskel på os og de øvrige hold er, at alle mine otte holdkammerater er fokuseret på ét mål.

- Hvis man ser på de øvrige hold, så har de også en sprinter at køre for, de har to forskellige at køre for i klassementet, og de har ryttere, som bliver sendt i udbrud og skal køre for en etapesejr.

- Det er mange forskellige ting. Men vi har otte - ni med mig selv - som kører for den gule trøje, og det gør en stor forskel, siger Chris Froome.

Han fører med fire minutter og 11 sekunder til Romain Bardet (AG2R), der ligger på andenpladsen i det samlede klassement.

Sky-sportsdirektør Nicolas Portal tilføjer omkring dominansen, at holdet også har været en smule heldigere end konkurrenterne, hvad angår styrt og uheld.

- Vi har sat egoerne til side, vi har været afslappede, og så har vi undgået styrt. Det er også derfor, at vi har flere gode og friske hjælpere i bjergene så sent i Touren, siger Nicolas Portal.

Blandt hjælperytterne hos Sky finder man folk som Sergio Luis Henao, Geraint Thomas og Mikel Landa.

/ritzau/