Froome forlod pressemøde med svada mod kritikere

Kan det virkelig være sandt, det her? Er Chris Froome så meget bedre end sine konkurrenter, og hvordan kan han levere resultater, som er på højde med historiens dopede cykelkonger?

Det var spørgsmålene, der omgærdede Chris Froomes imponerende sejr på Mont Ventoux søndag eftermiddag. Mandag afholdt Team Sky pressemøde på Hotel Park Inn i Orange, og her blev spørgsmålene stillet højt til Froome. Stemningen var anspændt allerede fra begyndelsen, og det skulle ende med, at Chris Froome forlod pressemødet med en vred salve mod pressen.

Første spørgsmål gik på, hvordan Froome mon havde det, da han kørte op ad Mont Ventoux. Høfligt svarede Froome, at han tænkte på de store stjerner, der har vundet på det skaldede bjerg. Han smilede ikke, og han vidste godt, at det svar, han var i gang med, ikke ville blive det, der skabte overskrifterne bagefter.

Og det blev også et af de eneste spørgsmål om Mont Ventoux og cykelløb på det korte pressemøde. For hvad mente Chris Froome egentlig, da han efter søndagens sejr sagde, at det var et kompliment at blive sammenlignet med Lance Armstrong?

- Jeg tager det som et kompliment - ikke en ære. Jeg mener, at sammenligne mig med Lance... han var en snyder, og det er jeg ikke. End of story, svarede Froome på BTs spørgsmål.

Og hvordan har Froome det mon med, at mistanken til ham er så stor?

- Jeg kan kun være åben og sige til folk, at jeg ved inde i mig selv, at jeg har trænet hårdt. Alle resultater er mine egne resultater. Det, jeg har opnået, er et resultat af det arbejde, vi har lagt i det. Det er en kamp og en stor støtte fra holdet, forklarede Froome.

- Jeg ved, hvad jeg har gjort for at komme hertil.

Til sidst kom den vrede opsang fra Chris Froome. Han tog mikrofonen og sagde følgende:

- Jeg synes, det er trist, at vi sidder her dagen efter min største præstation nogensinde og taler om doping. Det var hele min teenagedrøm at komme hertil. Jeg har arbejdet min røv i laser hele mit liv, og nu skal jeg sidde her og høre på, at jeg er en løgner. Det er ikke cool, sagde Froome, rejste sig fra stolen og forlod pressemødet.

En træningstur venter for Chris Froome og resten af Team Sky. Tirsdag sidder Chris Froome igen i den gule trøje til et pressemøde, og nok engang vil han blive spurgt til den mistanke, som omgærder ham og cykelsporten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip