Froome går efter at vinde VM

Froome har bekræftet overfor Cyclingnews, at han vil stå i spidsen for briternes hold, som også tæller Bradley Wiggins og Mark Cavendish, når VM i landevejscykling på søndag køres i Italien.

Ruten omkring Firenze byder på en 4.3 kilometer stigning op til Fiesole, som kan give Froome gode chancer for at sætte konkurrenterne i feltet. Det er imidlertid første gang, at Froome for alvor satser på et endagsløb.    

- Jeg har aldrig tidligere for alvor fokuseret på et endagsløb. Jeg har forsøgt mig med Liege-Bastogne-Liege, men det sluttede ikke godt. Jeg tror, at jeg kan udrette noget på denne rute, udtaler Christopher Froome ifølge Cyclingsnews.

- Det er svært at forestille sig, hvordan løbet vil ende. Ruten er åben for flere forskellige scenarier, men jeg tror, at den vil passe til to typer af ryttere: Dem, der vil have problemer på stigningen, men vil komme over, hvorefter de er umulige at slå i en sprint. Det vil være folk som Edvald Boasson Hagen og Peter Sagan. Så vil der være de ryttere, som vil rykke på stigningen, folk som mig selv, Nibali og Rodriquez, forklarer Froome.    

Sidst en Tour de France-vinder vandt regnbuetrøjen var i 1989, da Greg LeMond vandt i Frankrig.     

Dagens Gossip