Froome gravede dybt på Mont Ventoux før enkeltstart

Chris Froome (Sky) var på vej til at lægge god afstand til både Nairo Quintana (Movistar) og Adam Yates (Orica-Bikeexchange), da en motorcykel effektivt stoppede briten på Mont Ventoux.

Sky-kaptajnen styrtede sammen med Richie Porte (BMC) og Bauke Mollema (Trek), da de kørte ind i motorcyklen, og Froomes cykel gik i stykker.

På grotesk vis måtte han iklædt den gule trøje løbe en del af vejen op, og han endte med at tabe tid.

Tour de France-juryen valgte dog at give Froome samme tid som Mollema, der hurtigt kom videre fra styrtet, og dermed udbyggede briten sin føring til 47 sekunder.

Men det kunne være blevet til en del mere, hvis ikke Froome var styrtet, og han gravede utvivlsomt ret dybt for at rykke sig fri af Quintana.

Spørgsmålet er så, om Froomes delvist forpurrede angreb får konsekvenser for hans muligheder for at brænde en stærk enkeltstart af fredag.

- Det vil spille ind for os alle sammen, at der er enkeltstart dagen efter. Enhver, der går dybt på Ventoux, vil komme til at betale prisen dagen efter, sagde den forsvarende Tour-vinder forud for etapen torsdag.

På papiret er han klar favorit til at køre fra både Adam Yates, Nairo Quintana og Bauke Mollema, som er de nærmeste konkurrenter i klassementet inden enkeltstarten, men spørgsmålet er, hvor meget der er i tanken efter angrebet torsdag.

Froome har haft for vane at gå lidt ned i tredje uge af Tour de France, men det har han forsøgt at tage højde for i år.

- Jeg har forsøgt at komme en smule friskere ind i Touren i håbet om at være lidt stærkere i den sidste uge, end jeg har været tidligere, lyder det fra løbets førende rytter.

Som duks i det nuværende klassement starter Chris Froome sidst på fredagens enkeltstart, der strækker sig over 37,5 kilometer.

/ritzau/

Dagens Gossip