Froome indstiller sig på rivalernes desperate angreb

Med et forspring på mere end tre minutter skal der ske store ting, hvis Chris Froome (Sky) skal afklæde sig den gule førertrøje inden afslutningen af Tour de France på søndag.

Der er kun tre bjergetaper tilbage, og derfor forventer Froome også at se ekstremt offensiv kørsel fra sine rivaler.

På onsdagens 17. etape forsøgte både Astana og Movistar med taktiske manøvrer at bringe briten ud af fatning, og der er formentlig mere af den slags i vente.

- De kørte et godt løb og sendte folk ud på nogle af de tidlige stigninger, så de kunne lade sig falde tilbage og hjælpe til.

- Det gav en forsmag på, hvad jeg kan forvente mig i de næste dage. Vi har tre virkelig hårde etaper, og jeg regner med, at forfølgerne vil presse mig hele vejen til målstregen, siger Chris Froome.

Eftersom Froome har et solidt forspring i banken, er konkurrenterne tvunget til at angribe tidligere på etaperne, hvis de skal gøre sig håb om at vinde den tabte tid tilbage.

- Der er måske ikke tale om desperation, men mine rivaler tager absolut større risici nu. Vi ser i øjeblikket en alt-eller-intet-holdning fra nogle af klassementrytterne, siger Froome.

- At Alberto Contador tabte tid onsdag betyder også bare, at vi kan forvente at se ham angribe endnu mere på de næste etaper, forudser Froome.

Torsdagens etape byder på 186,5 kilometer over en lang række alpetoppe, blandt andre Col du Glandon uden for kategori.

/ritzau/

Dagens Gossip