Froome melder amerikansk håb ind blandt favoritterne

Der var på forhånd lagt op til, at Tour de France skulle være en kamp mellem en kvartet af favoritter, men nu skal man måske til at udvide feltet af mulige vindere.

Løbets førende rytter, Chris Froome (Sky), nævner således på eget initiativ amerikaneren Tejay van Garderen (BMC), når han bliver bedt om at fortælle om sit indtryk at de øvrige favoritter.

- Tejay har gjort det godt i den første uge og er helt tydeligt i god form, siger Froome.

Amerikaneren, der to gange er blevet samlet nummer fem i Touren, har på de første syv etaper opereret i skyggen af "de fire store", Froome, Alberto Contador, Vincenzo Nibali og Nairo Quintana.

Van Garderen har i modsætning til flere af de øvrige været forskånet for uheld og dårlige dage indtil nu og er aktuelt på tredjepladsen.

Hans BMC-hold hører til blandt favoritterne i søndagens holdkørsel, hvor en optimal præstation måske kan bringe ham i førertrøjen.

Flere af de store navne er til gengæld kommet lidt lunkent fra start, mener Froome.

- Nairo Quintana har tabt tid allerede, og det kan blive et hårdt slag for ham. Han vil utvivlsomt være klar i bjergene, og der skal han prøve at indhente det tabte, siger Froome.

Om de to sidste i favoritfeltet, Alberto Contador og Vincenzo Nibali, lyder vurderingen:

- Contador er det store spørgsmålstegn. Han har tabt en smule tid, men hvordan er benene i bjergene? Hvad kommer det til at betyde, at han var med i Giro d'Italia? Lige nu ser han dog fin ud, og det samme kan man sige om Nibali, lyder det fra Froome.

Inden lørdagens 8. etape har Froome et forspring på 11 sekunder ned til Peter Sagan på andenpladsen i den samlede stilling.

/ritzau/

Dagens Gossip