Froome om brostenene: De gør Touren interessant

Christopher Froome er som forsvarende og suveræn mester den største favorit til den samlede sejr i næste års Tour de France.

Noget af det, der imidlertid kan true hans favoritværdighed, er de ni stykker brosten på femte etape, som er meget uvant terræn for den kenyanskfødte brite.

Ved onsdagens præsentationen af ruten erkender Froome også, at de godt femten kilometer toppede belgiske småveje kan få betydning for udfaldet af løbet.

- Det er helt sikkert med til at gøre løbet interessant. Der er risiko for styrt og for mekaniske uheld, og det gør det spændende.

- Jeg tror, at etapen vil være med til at sætte en del på plads tidligt i løbet, siger Froome.

Mens han formentlig glæder sig til at få brostensetapen overstået, glæder Sky-rytteren sig enormt til et gensyn med La Planche des Belles Filles.

Her fik han for første gang demonstreret sin styrke i Tour-sammenhæng, da han i 2012 vandt løbets 7. etape og dermed fravristede danske Michael Mørkøv løbets prikkede bjergtrøje.

Froome håber at kunne gentage triumfen La Planche des Belles Filles næste år, hvor 10. etape slutter samme sted.

- Det bliver en speciel følelse at vende tilbage. Det bliver den første bjergafslutning næste år, og denne gang er etapens forløb inden toppen meget hårdere, siger Froome.

Han må affinde sig med, at der i år kun er 53 kilometers enkeltstart. Som ekspert i kampen mod uret kunne han formentlig godt bruge mere alenetid med asfalten, men det afviser han dog.

- 53 kilometer er nok. Det er en lang enkeltstart, og der kommer til at være store tidsforskelle på rytterne, siger Froome.

Hans største konkurrenter til den samlede sejr bliver formentlig Vincenzo Nibali fra Astana og Alberto Contador fra Team Saxo Bank.

/ritzau/

Dagens Gossip