Froome om testresultater: De vil bestå fremtidens test

Cykelrytteren Chris Froome har i magasinet Esquire offentliggjort nogle af sine data fra denne sommer, hvor han vandt Tour de France.

Den 30-årige brite er klar over, at testresultaterne næppe vil lukke munden på hans mange kritikere, som har svært ved at tro på, at hans resultater på cyklen er opnået uden brug af doping.

Men Chris Froome føler sig på sikker grund.

- Det er nødvendigt at stille spørgsmål. Så længe spørgsmålene er fair, vil jeg med glæde svare på dem, siger Sky-rytteren til Esquire.

- Jeg har ikke brudt reglerne. Jeg har ikke snydt. Jeg har ikke taget nogle hemmelige præparater, der ikke er kendte endnu.

- Jeg ved, at mine resultater vil bestå fremtidens test, altså om folk om 10 til 15 år vil sige; "aha, det var altså hans hemmelighed". Der er ingen hemmelighed, siger Chris Froome.

Esquire har publiceret Froomes data fra tre forskellige tidsperioder.

Den første er fra 2007, den anden fra dette års Tour de France, mens den sidste er lavet i august i år.

Testene viser blandt andet, at britens maksimale iltoptag - kaldet VO2 max - ligger ekstremt højt.

Det viste blandt andet testen fra august.

- Froomes værdier er tæt på, hvad vi tror er den øverste grænse for iltoptag hos mennesker, siger Phillip Bell, som er en af de forskere, der udførte testen.

Testen fra august viste, at Chris Froome kunne optage 84,6 millimeter ilt per kilo kropsvægt i minuttet.

Hvis man tilpasser tallene til britens vægt under Tour de France, hvor han vejede knapt tre kilo mindre, giver det et iltoptag på 88,2 millimeter per kilo i minuttet.

- Man vil forvente, at Tour de France-ryttere ligger i den høje ende af 70'erne og derover, siger Phillip Bell.

/ritzau/

Dagens Gossip