Froome ser frem til kaptajn-rolle i Touren

Da sidste års Tour de France var slut, stod Bradley Wiggins (Team Sky) øverst på podiet. På podiets andet trin stod hans holdkammerat, Chris Froome. Froome kørte et fremragende cykelløb og flere eksperter mente, at han faktisk havde været den stærkeste - at han kunne have vundet Touren, hvis han ikke havde været låst i hjælperrollen.

Siden sejrsceremonien i Paris sidste år har der været spekuleret i, hvem Sky vil satse på i Touren 2013. Wiggins har selv bidraget til spekulationerne ved at komme med tvetydige meldinger. Men alt tyder nu på, at diskussionerne er ovre: Froome har fortalt Sky Sports News, at han skal være holdets kaptajn i den franske sommerudfordring:

- Jeg er 100 procent lederen. Det har ikke ændret sig siden januar. Så vidt jeg har forstået, har alle købt den plan og det er på den måde, vi stiller til start i Touren.

Den stærke rytter lægger ikke skjul på, at han er beæret over rollen, som den Team Sky satser på:

- Personligt, specielt dette år, i positionen som leder, føler jeg, at jeg er blevet tildelt en særlig mulighed, et særligt privilegium at være ham, der hele tiden er beskyttet. Det er en ganske særlig følelse.

Sky-træneren, Tim Kerrison, bakker Froomes udsagn op og tilføjer, at Wiggins' fokus vil være rettet mod Giro d'talia:

- Vi stiller til start i løbet med den rytter, som vi tror har den bedste chance for at levere som den udpegede leder. I øjeblikket er vi ved at forberede Bradley til at være kaptajn i Giroen, og vi forbereder Chris Froome til at være leder i Tour de France.

Han påpeger dog, at rytternes aktuelle form vil spille ind på den endelige trup, når 29. juni nærmer sig:

- Efterhånden som vi kommer tættere på arrangementet, vil vi igen se på alle rytternes form og sikre os, at vi har det stærkeste hold til at vinde den gule trøje igen.

Dagens Gossip