Froome taber trøjen i dramatisk Mont Ventoux-finale

Det blev en dobbelttriumf for belgisk cykelsport, da Tour de France-feltet nåede det mytiske bjerg Mont Ventoux på 12. etape.

Thomas De Gendt (Lotto Soudal) kørte først over målstregen efter at have afvist landsmanden Serge Pauwels (Dimension Data) på de sidste meter. Spanieren Daniel Navarro (Cofidis) blev nummer tre.

Men det store samtaleemne var den episode, der opstod længere nede ad bjerget, hvor en gruppe favoritter med Chris Froome (Sky) i spidsen stødte sammen med en motorcykel, hvilket senere kostede briten den gule førertrøje.

Froomes cykel blev nemlig så molesteret af sammenstødet, at han måtte sætte den fra sig og løbe op ad bjerget, inden han fik en reservecykel.

Også Richie Porte (BMC) var involveret i styrtet, som skete, da motorcyklen bremsede, fordi tilskuere lukkede vejen.

Bag Porte fulgte altså Froome, som fik sin cykel ødelagt, og Bauke Mollema (Trek), som slap forbi uden problemer og som den eneste af de tre holdt sine forfølgere bag sig til målstregen.

Da skandalen indtraf, havde Froome, Porte og Mollema slået et stort hul ned til en gruppe med blandt andre Nairo Quintana (Movistar) og Adam Yates (Orica-Bikeexhange).

Men på målstregen stod Chris Froome alligevel som den store taber og ligger nu efter Quintana og kompagni i klassementet.

Adam Yates er i spidsen for løbet foran Mollema og Quintana.

Chris Anker Sørensen (Fortuneo-Vital) var del af et 13-mands-udbrud, der sad i front det meste af dagen, men danskeren faldt fra, straks gruppen nåede foden af Mont Ventoux.

Han sluttede som nummer ni efter et stort antiklimaks i bestræbelserne på at hente en etapesejr i årets Tour.

Hvad man ikke fik i dansk triumf, fik man til gengæld i skandaløst drama.

På en bjergetape er den såkaldte tre-kilometer-regel ikke i spil. Reglen beskytter rytternes tider mod styrt på afslutningen.

Men juryen har ikke talt endeligt endnu.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip