Froome under fortsat beskydning: Test mig efter Touren

Som manden i den gule førertrøje skal Chris Froome hver dag stille op til spørgsmål fra den internationale presse, og de seancer handler efterhånden mere om doping, data og lækkede videoer, end de handler om Tour de France.

En Youtube-video med Sky-kaptajnens fysiologiske data, mens han kørte op ad Mont Ventoux i 2013, har skabt postyr omkring den indtil nu suveræne brite, og den er nu på anden dag genstand for en række spørgsmål.

Videoen indikerede, at Froomes puls ikke steg i takt med de mange watt, der blev trådt, mens rivalen Nairo Quintana blev sat af på det skaldede bjerg.

Froome erklærer sig derfor klar til at lade sig underkaste fysiologiske test fra uafhængige eksperter, hvis det kan lukke munden på dem, der mistænker ham for snyd.

- Jeg er åben for at lave nogle fysiske test engang efter Touren. Der kunne komme interessante ting ud af det, og som hold kan vi måske endda lære noget.

- Hvis vi finder uafhængige eksperter, der kan analysere data, så vil jeg gerne gøre det, siger Chris Froome.

Til gengæld afviser han blankt at offentliggøre sine fysiologiske data undervejs i løbet.

- Jeg har så absolut ingen planer om at offentliggøre data nu. Man kunne se, hvad der skete med de påståede lækkede filer i videoen. Det gør ingen gavn. Det beviser hverken det ene eller det andet, siger Chris Froome.

Briten er fortsat suverænt i spidsen for Tour de France efter en 11. etape, hvor han ikke kom i nævneværdige problemer.

- For tilskuerne så det måske ud som en relativt rolig etape, men jeg kan garantere for, at det var hårdt derude.

- Det var meget varmt, og der var mange, der mærkede konsekvenserne af tirsdagens etape, siger Chris Froome.

Hans forspring til nummer to, Tejay van Garderen (BMC), er stadig på 2.52 minutter.

/ritzau/

Dagens Gossip