Froome vil gemme kræfter på Ventoux

Da Chris Froome vandt Tour de France i 2013 og 2015, satte han konkurrenterne på plads med overbevisende kørsel på en bjergetape, der ligner torsdagens prøvelse til Mont Ventoux.

Men torsdag, hvor opstigningen til Mont Ventoux er forkortet seks kilometer på grund af forventede vindstød på op til 100 kilometer i timen, vil han gribe det anderledes an.

Sky-rytteren vil spare på kræfterne, fordi der venter en enkeltstart på 37 kilometer fredag eftermiddag.

- At vinde på Mont Ventoux vil virkelig være noget særligt, siger Chris Froome, som selv vandt på bjerget i 2013.

- Men det vil spille ind for os alle sammen, at der er enkeltstart dagen efter. Enhver, der går dybt på Ventoux, vil komme til at betale prisen dagen efter, fortsætter han til det franske nyhedsbureau AFP.

Chris Froome konstaterer, at hver gang en rytter kører til grænsen af sin ydeevne, koster det kræfter næste dag.

- Det er helt afgjort noget, jeg tænker på. Men måske vil mine konkurrenter gribe det anderledes an og forsøge at få maksimalt udbytte på Mont Ventoux og så håbe at ride stormen af på enkeltstarten.

Onsdag brugte Chris Froome selv mange kræfter, da han kørte væk fra feltet sammen med Peter Sagan (Tinkoff) og dennes holdkammerat Maciej Bodnar og Froomes egen holdkammerat Geraint Thomas.

- På de sidste 10 kilometer spurgte jeg også mig selv flere gange, om det kunne betale sig at bruge al den energi. Men lige nu vil jeg forsøge at vinde alle de sekunder, jeg kan. For jeg ved, at særligt Quintana vil være stærk i løbets sidste uge, siger Chris Froome videre.

Tour de France-arrangøren ASO besluttede onsdag aften at afkorte torsdagens opstigning af Mont Ventoux med seks kilometer, så målstregen er flyttet til Chalet Reynard, seks kilometer nede af det mytiske bjerg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip