Froome vinder bjergslag og tager førertrøje i Dauphiné

Skrevet af admin

10/06/2016

Dagens topnyheder

Chris Froome (Sky) viste klassen fredag, da han satte de fleste af konkurrenterne og vandt 5. etape af cykelløbet Critérium du Dauphiné.

På etapens sidste stigning satte Froome blandt andre sin helt store konkurrent Alberto Contador (Tinkoff), der måtte slippe, da Froome kørte væk.

Her kunne kun Richie Porte (BMC) være med, og australieren kom ind lige efter Froome i Vaujany.

Med sejren overtager Froome løbets førertrøje, da Alberto Contador kom i mål uden at kunne forsvare sit forspring på fire sekunder.

Efter nogle dage med flade etaper, var der budt op til den første slagudveksling i bjergene fredag, hvor Contador og Froome kunne se hinanden an.

Etapen var kort og bød blot på 140 kilometer fra La Ravoire til Vaujany, men til gengæld var der smidt hele syv stigninger ind på ruten i forskellige kategorier, og afslutningen foregik på en kategori-2 stigning op til målbyen.

Her var den gennemsnitlige stigningsprocent på overskuelige 6,5 procent, men visse steder nåede den helt op på 12,5 procent.

Med 42 kilometer igen var fem ryttere i udbrud og havde lidt over to minutter til feltet. Det var Andrey Grivko (Astana), Dayer Quintana (Movistar), Enrico Gasparotto (Wanty-Groupe Gobert), Cyril Gautier (Ag2r) og Bartosz Huzarski (Bora).

Tilbage sad Tinkoff-holdet og arbejdede hårdt i front for holdkaptajnen Contador. Det var en logisk konsekvens af, at Contador blot havde fire sekunder ned til Froome og seks sekunder til Porte før etapen.

Det gjorde blandt andet, at danske Michael Valgren leverede et stort arbejde i front sammen med blandt andre Michael Gogl og Sergio Paulinho.

På den sidste stigning var alt åbent, og først sendte Sky-holdet Mikel Landa afsted. Herefter angreb Froome, men Contador og Porte svarede igen og kørte med.

Da Froome huggede til igen med lidt over to kilometer tilbage af etapen, måtte Contador dog slippe.

Her kunne kun Richie Porte være med, og på de sidste meter måtte australieren se sig besejret af Froome.

I den samlede stillingen har Sky-kaptajnen syv sekunder ned til Richie Porte på andenpladsen, mens Alberto Contador på tredjepladsen er 27 sekunder efter Froome.

Der resterer to etaper af løbet, som køres i den kommende weekend.

/ritzau/