Froomes chef vil placere bevisbyrden hos pressen

Dave Brailsford føler sig magtesløs overfor doping-spørgsmål. Han opfordrer pressen til at finde en løsning på, hvordan han og Team Sky skal bevise, at de ikke tager doping.

Der var en anspændt stemning, da Team Sky mandag formiddag holdt pressemøde, som det er for vane på hviledagene i Tour de France. På podiet bag mikrofonen sad general manager David Brailsford og Chris Froome.

Pressen var på forhånd blevet varslet, at det ville blive et kort pressemøde, for holdet havde travlt med at komme ud på dagens træningstur. Det var dagen efter, Team Sky satte alle konkurrenter på plads på Mont Ventoux, og efter alt at dømme har vundet Tour de France, hvis Froome kan holde sig fra at styrte.

Men stemningen var alligevel dårlig, og dopingspørgsmålene faldt hurtigt. Og Brailsford orker det ikke mere. Han har svaret på dopingspørgsmål hver dag under Tour de France - og vist også i mange dage op til.

På pressemødet havde han planlagt en ny strategi. Han ville forsøge at lægge bevisbyrden over på journalisterne og ikke på ham selv, som han føler, det har været tilfældet under Tour de France.

- I spørger alle sammen om det samme. Hvorfor ikke tænke lidt anderledes på det? Hvorfor holder alle I journalister ikke et møde og bliver enige om, hvad vi bør gøre? Hvad skal vi gøre for at bevise, at vi ikke snyder. Sæt jer sammen og kom op med nogle forslag. Lad os blive organiseret omkring det, for I stiller alligevel de samme spørgsmål alle sammen.

- I stedet for at sige; "Dave, hvordan kan du bevise, at I ikke er dopede", så skal I sige, "her er den bedste måde, hvorpå I kan bevise, at I ikke snyder", lød beskeden fra Brailsford, som var tydeligt irriteret over pressen, og gerne ville have mødet overstået.

- Det er kl. 10 om morgenen, og jeg skal sidde og forsvare noget, jeg ikke er skyldig i.

Et af de tiltag, som er blevet foreslået Team Sky, er, at holdet lægger træningsdata og blodværdier frem til offentligheden. Den idé synes Brailsford ikke om, for han er bange for at informationerne vil blive mistolket. Men han har et andet forslag med alle de hemmelige informationer.

- Folk vil gerne have, at vi offentliggør vores tal, men jeg er ikke sikker på, at det er det rigtige at gøre. Vi overvejer i stedet for, om det vil være en god ide at give alle blodværdierne og tallene til en række eksperter, som kan bedømme det hele.

- Måske skal det være WADA, der udpeger eksperterne. Så vil vi give al vores data og viden videre. De må se alt, og de må sammenligne alle resultater.

- Så kan de eksperter fortælle verden, om det er troværdigt eller ej, lyder forslaget fra David Brailsford.

Dave Brailsfords opfordring er allerede blevet taget op blandt de fremmødte journalister, og en sammenslutning, som skal komme op med forslag til Brailsford, er blevet sat i gang.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip