Froomes frådende ædegilde

Det var fedtspil forbudt. Det var kniven på struben. Det var fuld fart frem og håret tilbage. Ikke noget der. Men det var næsten også for meget af det gode, da første store bjerg-epos i Pyrenæerne udspillede sig i Tour de France nummer 100. Team Sky nærmest lukkede og slukkede for festen, inden den rigtigt kom i gang.

- Vi kunne ikke bede om mere, konstaterede Chris Froome efter at have vundet slaget på toppen af Ax 3 Domaines med en knusende margin og en førertrøje, som bliver meget svær at flå af den 28-årige kaptajn fra Team Sky.

Chris Froomes ord var falsk beskedenhed. For i realiteten var det ikke Team Sky, der skulle bede om noget. De sortklædte Jedi-riddere satte sig så tungt på løbet, at et samlet Tour de France vil være i åndenød hele vejen frem til den sidste uge i Alperne.

Kun kortvarigt virkede Team Sky, som om de havde hænderne mere end fulde, da Team Movistars colombianske komet Nairo Quintana stak afsted på næstsidste bjerg. Quintanas acceleration var imponerende. Som en lille bjerg-guerilla på franske vildveje, tændte Quintana kortvarigt forhåbningens flammme.

Han gav os en romantisk forestilling om at se en uregerlig opportunist detonere et hul i Team Skys panser. Men det blev også præcis den provokation, der fik Team Sky til at reagere for derefter at sætte rivalerne skakmat fra en kant.Ikke mange havde forventet at se Froome og Team Sky manifestere sig med så lamslående effekt.

RadioShacks danske sportsdirektør, Kim Andersen, indrammede Froome og Team Skys udrensning, som var han til tælling efter 12 omgange med Mikkel Kessler.

- Han er godt nok stærk. Jeg havde ikke regnet med, at der ville komme så stor udskilning. Men vi har set hele året, at Froome kører stærkt. Så i det lys er det ikke så chokerende. Jeg havde bare ikke troet, vi ville se det allerede, kom det fra Kim Andersen.

For Alberto Contador og Team Saxo-Tinkoff var dagen en katastrofe. Intet mindre.

Som iagttager fik man til overflod bekræftet en vag fornemmelse af, at den spanske superstjerne ikke glimter med samme glans som før afsoningen af sin dopingkarantæne sidste år.

Roman Kreuziger blev manden, der måtte træde til for overhovedet at holde kaptajn Contador inde i løbe. Den tjekkiske superløjtnant virkede med afstand en decideret nedsmeltning stærkere end Team Saxo-Tinkoffs højt besungne Tour-udfordrer, mens han med konstante kig bagud bugserede sin slagne team-kollega mod toppen.

Det må være en ringe trøst, at Contador kunne se andre store, solide navne i sammenbrud og desillusion. Cadel Evans, Tejay van Garderen, Joaquim Rodriguez, Garmins kaos-piloter og hele hæren af håbefulde franskmænd.

Team Skys suverænitet bliver ikke mindre selvlysende af, at Richie Porte er næstbedste mand i den samlede stilling med et minus på 51 sekunder til sin kaptajn og en sjat ekstra til en stabilt kørende Alejandro Valverde. Dermed er det britiske overskudshold godt på vej til at gentage sidste års triumftog. Selv om Porte efterfølgende advarede imod at tage noget for givet.

- Vi skal ikke være selvtilfredse, og der er stadig lang vej til Paris. Men det var en flot etape. Vi gik aldrig i panik og havde et eller andet sted kalkuleret med Quintanas angreb, sagde den tidligere Saxo-Tinkoff rytter.

Panik ser ikke ud til at blive en bekymring for Team Sky over de næste par uger. Der skal slikkes mentale sår rundt omkring i feltet efter den massakre.Ellers ligner det unægteligt begyndelsen til enden for Alberto Contador.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip