Frustreret Hesjedal klar til Touren

Sidste forår kunne Ryder Hesjedal lade sig hylde som samlet vinder af Giro d'Italia. Siden er der ikke meget, der er gået hans vej. I Tour de France 2012 styrtede han og udgik. I Giroen i år blev han syg og måtte forlade løbet og i det igangværende Schweiz Rundt styrtede han på tredje etape og måtte lægges i halskrave og køres på hospitalet. Alt i alt et rigtig kedeligt forår og en langt fra perfekt optakt til sommerens helt store cykelbegivenhed, Tour de France, for canadieren.

Hesjedal erkender da også, at det har været en frustrerende periode. Han har dog besluttet sig for at forsøge at se positivt på tingene og forberede sig til Touren:

- Det er frustrerende, for jeg viste, at jeg var på vej tilbage i god form efter Giroen, men jeg er nødt til at se positivt på det: Jeg er ikke alvorligt skadet, og jeg træner igen og forbereder mig til Touren, siger canadieren til VeloNews.

Han antyder, at uheldet kan være en følge af sidste års Giro-sejr, hvor han blev den første canadier til at vinde en grand tour:

- Jeg er ikke overtroisk, men hvor meget skal jeg betale for den Giro-sejr?

Med det hele lidt på afstand vil Garmin-stjernen ikke kalde sæsonen for dårlig. Han påpeger, at formen har været god, men at andre omstændigheder har afholdt ham fra at levere resultater, hvilket naturligvis har været frustrerende. Nu ser han frem til at få muligheden for at udnytte den gode form:

- Jeg er tilfreds med min form. Jeg skal bare nå til det punkt, hvor jeg kan udnytte det. Det er det eneste, jeg kan se som positivt. Jeg kan ikke sige, at sæsonen er gået dårligt. Det har bare været frustrerende først at forlade Giroen og så styrte i Swiss (Tour de Suisse, red.). Bortset fra det har formen været der.

I næste uge rejser Hesjedal til Alperne for at prøvekøre nogle af de afgørende bjergetaper. Han håber, at han vil være at finde i Tour-feltet i juli. Med lidt held skal det nok lykkes.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip