Frygt for kaos når lægevagten nedlægges

Det er vurderingen blandt læger, politikere og forskere kun fire måneder før, lægevagten bliver nedlagt, og patienterne i stedet skal vejledes og om nødvendigt henvises til skadestuerne via en opringning til 1813.

Det er det telefonnummer, som alle med akutte, ikke-livstruende skader og sygdomme fra nytår skal gøre brug af.

Formanden for de praktiserende læger i hovedstaden, Birgitte Alling Møller, anser det imidlertid for »urealistisk«, at tilstrækkeligt mange læger vil være klar til at rykke over i det nye system:

»Ingen vil ansættes til udelukkende at udføre vagtarbejde. For patienterne vil konsekvensen blive meget længere ventetider, både på at komme igennem på telefonen og på at komme i behandling på akutmodtagelserne, der i forvejen er hårdt pressede. Det vil kun blive værre,« forudser hun.

Professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen vurderer, at stillingerne i den nye akutordning næppe heller vil være særligt attraktive for hospitalslægerne, og i Folketinget advarer sundhedsordfører Benedikte Kiær (K) direkte mod at gennemføre den nye ordning: »Man ødelægger et trygt system, som har fungeret rigtig godt i mange år,« siger hun.

Region Hovedstaden afviser, at der vil blive problemer med at få besat jobbene og anklager til gengæld lægernes organisationer for at optræde uansvarligt.

»De er helt ude i hampen. Jeg forstår ikke, hvad de har gang i. De er helt forkert på den,« siger formanden for kvalitetsudvalget, Kirsten Lee (R).

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip