Frygt for nyt Alitalia-kollaps

Det norske Berg-Hansen Reisebureau understreger, at det ikke direkte fraråder at købe Alitalia-billetter, men det påpeger alligevel, at kunder bør notere sig, at Alitalia pt. er økonomisk klemt.

Berg-Hansen repræsenterer det globale erhvervsrejsebureau Carlson Wagonlit i Norge. Herhjemme lyder der dog lidt andre toner fra chefen fra Carlson Wagonlits danske forretning, Sophie Hulgard.

»Vi plejer ikke at fraråde køb af billetter hos et flyselskab i vanskeligheder, da det kun kan gøre tingene værre for dem. For os er der ikke noget nyt i forhold til Alitalia. Det er business as usual,« siger Sophie Hulgard ifølge Check-in.

Hvor sort situationen er for Alitalia er der uvished om. Selskabet har ifølge nyhedsbureauet Bloomberg hyret investeringsbanken Gruppo Banca Leonardo til at rejse det store milliardbeløb inden årsskiftet. Alitalia flyver med røde tal på bundlinjen, og kapitalindskuddet skal angiveligt bruges til at implementere en ny strategi, der skal gøre luftfartsselskabet rentabelt. Sidste år måtte selskabets ejere notere sig et negativt resultat på to milliarder kroner.

Det nuværende Alitalia genopstod fra ruinerne af det gamle statsejede Alitalia, der kollapsede i 2008. Håbet var, at man kunne starte på en frisk, hvor lavere omkostninger ville kunne gøre selskabet konkurrencedygtigt over for de fremadstormende lavprisselskaber.

Forretningen er i dag slanket. Største aktionær er den europæiske luftfartsgigant Air France-KLM, der ejer en fjerdedel. I sidste uge forlød det, at Alitalia-ejerne for tiden er i forhandling med Etihad Airways om en samarbejdsaftale, der i så fald skulle indebære, at selskabet fra De Forenede Arabiske Emrater skulle satte sig på 30 procent af ejerskabet i Alitalia.

 

Dagens Gossip