Frygter brand i varmen: Seks kommuner forbyder åben ild

Beredskaberne har nedlagt forbud mod åben ild i Fredericia, Kolding, Vejle og Billund kommuner. Der er også nedlagt forbud mod afbrænding i Middelfart og Faaborg-Midtfyn kommuner.

»Sommeren er over os, og alle nyder det gode vejr med ture til skov og strand. De varme aftener og nætter indbyder til at tage grillen med ud i naturen eller at bage snobrød over bålet. Men der er al mulig grund til at passe på. Marker, grøftekanter skovbund er meget tørre på grund af det gode vejr,« skriver Fredericia Kommune på sin hjemmeside.

Forbuddet gælder dog ikke brug af grill, etablerede bålsteder ved stranden og bålsteder i villahaver.

Også i Faaborg-Midtfyn indfører man forbud mod afbrænding, men først gældende fra mandag 22. juli. Her går man endnu videre og lader forbuddet omfatte bål i villahaver.

»Det er et totalt forbud mod afbrænding. Det vil sige, at man ikke må lave bål i haven eller bruge sin ukrudtsbrænder,« forklarer viceberedskabschef Kaj Andersen til Fyens Stiftstidende.

»Man må godt bruge sin havegrill. Men det skal ske under opsyn og med stor omtanke,« tilføjer viceberedskabschefen.

Trods tørken har man indtil videre været forskånet for de helt store brande forårsaget af åben ild.

»Det handler om at træffe nogle forholdsregler. Bare en gnist kan være nok til at det går galt,« siger Kaj Andersen til fyens.dk.

Hvor længe forbuddet varer, afhænger af vejret. Men intet tyder på vand i vejrudsigten, der tværtimod lover fortsat tørt og solrigt vejr.

Dagens Gossip