Frygter manglende kørekort: Skrappere regner mod knallertbøller hjælper

I sidste uge havde man også i Sydøstjyllands Politi en omfattende kontrol af blandt andet knallerter, og den fældede ganske vist 48 knallerter.

Men lederen af kredsens færdselspoliti, Kenneth Benfeldt, mener det går den rigtige vej, og at strammere regler er en stor del af forklaringen.

- Vi ser faktisk kun ganske få gengangere, og det er særdeles positivt. Samtidig kan jeg konstatere, at den efterfølgende snak med både knallertkørererne og deres forældre har en effekt, siger han til Dagens.dk.

Reglerne er strammet op, så det første gang koster en bøde på 1.500 kroner - plus en betinget frakendelse af kørekortet.

Men anden gang man bliver stoppet på en ulovlig knallert inden for tre år, ja så falder hammeren hårdt.

- Bøden er stadig på 1.500 kroner, men dertil kommer en ubetinget frakendelse af kørekortet til knallert, og at vi beslaglægger knallerten med henblik på destruktion. Og er man under 18 år, kan man samtidig få udsat retten til at tage kørekort til eksempelvis bil i op til seks måneder, siger Kenneth Benfeldt.

- Så det kan have store konsekvenser, og det er den skærpelse, som vi kan se hjælper, lyder det fra færdselschefen.

Knallertkontrollerne i Sydøstjyllands Politi fandt blandt andet sted i de større byer som Vejle, Horsens og Kolding, men også ude i de mindre som Christiansfeld, Vamdrup og Hedensted.

48 knallerter blev altså taget i at være ulovlige, men ganske få af dem var taget tidligere.

Der blev skrevet i alt 235 rapporter.

- Vi tager indsatsen mod ulovlige knallerter alvorligt, da for hurtige knallerter jo både er til gene og fare og borgerne, men selvfølgelig også farlige for kørerne, siger Kenneth Benfeldt til Dagens.dk.

Dagens Gossip